Doulogi
Om mig
Marina Hjertton

DOULOGI

Vem är jag?

Jag heter Marina Hjertton, bor i Örebro och är diplomerad doula sedan hösten 2020. Min önskan är att alla ska få möjlighet att föda på sina egna villkor, om det så är en helt fysiologisk födsel, kejsarfödsel eller en födsel med medicinsk smärtlindring. Att få känna sig trygg och att kunna ta egna informerade beslut är a och o för att kunna få uppleva en så optimal förlossning som möjligt.


Min roll är att hela tiden finnas där för den födande och eventuell partner. Jag vet att kraften och förmågan att föda finns inom oss och att med rätt förutsättningar kan den få komma till sin fulla rätt. Att hjälpa till att gynna kroppens egna lugn- och ro-hormon, oxytocin, är en viktig del av mitt arbete som doula. Min uppgift är även att vara med och hjälpa den gravida och eventuell partner att på bästa sätt förbereda sig inför förlossningen.


Jag är även legitimerad psykolog och har erfarenhet av att jobba med olika typer av psykisk ohälsa som exempelvis ångest, depressioner och trauma. Som särskilt intresserad av graviditet, förlossning och postpartumperioden har jag även erfarenhet av att jobba med dessa områden som psykolog. Det kan vara allt ifrån postpartumdepression till posttraumatiskt stressyndrom efter en traumatisk förlossning.


Som person är jag öppen, jordnära och har en förmåga att förmedla lugn i stressade situationer och är samtidigt opretentiös och har inga problem med att bjuda på mig själv. Gillar även att vara kreativ och få tänka utanför boxen. Jag har själv tre barn och fått uppleva att förlossningar som ser ganska lika ut på papperet kan upplevas helt olika, utifrån hur trygg en känner sig.

Jag älskar naturen och är övertygad om att vi människor är skapade för att leva i samklang med den, varför naturen också kan vara väldigt hjälpsam och läkande för oss. Detta är något jag använder mig av både privat, i rollen som psykolog och givetvis även som doula.

HUR JAG JOBBAR

I mitt arbete som doula utgår jag alltid från ODIS etiska riktlinjer.

Det innebär bland annat att jag utövar mitt yrke med empati och lyhördhet, att jag är närvarande som stöd under hela förlossningen. Jag har tystnadsplikt och sätter alltid mina klienters intresse i första rummet. Jag ger inga medicinska råd eller tar något medicinskt ansvar, utan uppmuntrar klienter att fatta egna, informerade beslut kring sina förlossningar. 

Föda utan rädsla Örebro
Stöd vid förlossning Örebro
Förlossning psykolog

Vill du läsa om vad jag som doula erbjuder?